User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

vrijdag, december 6, 2013 - 17:30

7 december 2013 week 49 Nieuws van de boerderij

Veranderde openingstijden van de winkel met de feestdagen.
OPEN op dinsdag 24 december van 9 – 15 uur
Woensdag 25 december gesloten
OPEN op dinsdag 31 december van 9 – 15 uur
Woensdag 1 januari gesloten.
Voor de overige dagen veranderen de openingstijden NIET.

Extra producten voor de feestdagen.
We bestellen voor de feestdagen extra slagroom, roomkaas, kruidenboter, bijzondere paddenstoelen, etc.
Wilt u er zeker van zijn dat er iets voor u is, of wilt u iets speciaals, dan kunnen wij dit voor u reserveren of bestellen.
Bestellen vóór zaterdag 21 of 28 december, afhalen dinsdag 24 of 31 december.

Onze BAKKER levert vanaf nu ook Kerstbrood.
Een desem speltbrood met rozijnen, krenten, oranjesnippers, sukade, kaneel en een reepje amandelspijs,
gewicht 600 gram voor € 5.95.
En vlierbes-glühwein-slagroom gebakjes, € 2.60 stuk
Ze hebben ook lekkere tarwe croissantjes € 1.10 of
croissantjes met noten of chocolade of kaas € 1.25 stuk.
Bestellen vóór woensdags 12 uur, afhalen vanaf vrijdagochtend.

IJS – IJSTAARTEN
IJsboerderij Nieuwe Weme maakt heerlijk biologisch ijs en ijstaarten. Te bestellen tot en met vrijdag 20 december, afhalen dinsdag 24 december.
IJstaart 2 liter - € 15.00
Kerstklok – Vanilleroomijs + aardbeisorbet ijs
Dennenboom – Hazelnoot + vanille + caramel roomijs
Kerstkrans – hazelnoot + chocolade room + aardbei
sorbet ijs
IJstaart 0.75 liter - € 6.00
Dennenboom – keuze uit diverse smaken.
Ook bakjes in diverse smaken o.a. vanille roomijs, caramel roomijs, chocolade roomijs, gianduja roomijs, hazelnoot roomijs en aardbei sorbet ijs.
0.5 liter € 2.85 - € 3.40 en 1 liter € 5.70 - € 6.75
Wij hebben nu in de winkel ook chocolade kransjes in wit, melk en puur, gezoet met rietsuiker, 150 gr. € 2.95.
En roomboter kerstkoekjes gezoet met rietsuiker,125 gr. € 1.55, en amandelkransjes gezoet met agave siroop 180 gr. € 1.69.

Eigen APPELSAP IN 5 LITER BAG IN DOOS.
We hadden dit jaar erg veel appels en peren. Jan is woensdag naar de Betuwe geweest om daar sap van te laten maken. Daar was veel belangstelling voor, eerder lukte het niet om een afspraak te krijgen.
Dit sap is na pasteurisatie afgevuld in 5 liter bags en verpakt in een kartonnen pak met een kraantje, 2 jaar houdbaar. Na opening gekoeld 2 maanden te bewaren.

Heerlijk appelsap zonder toevoegingen met ca 10 % perensap.
5 liter bag in doos voor € 9.95

Voor zelf oliebollen bakken: frituurolie, zelfrijzend bakmeel, tarwemeel of speltmeel en gist, rozijnen en kaneel. Ook appels, peren, ananas en bananen voor de flappen.
Lekker bij een glas appelcider.

Eigen geteelde groenten
Eigen geteelde groenten hebben we niet veel meer. Binnenkort komt er veldsla, er zijn nog veel aardappels, winterpostelein en nu ook nog wat snijbiet. Verder komen de eigen geteelde groentes pas weer in het voorjaar.

RECEPTEN:

Winterpostelein met sinaasappel en ei

Winterpostelein * 1 hardgekookt ei * 1 sinaasappel .
Dressing: 4 el olijf- of walnootolie * peper en zout * 2 el azijn *
1/2 tl mosterd.
Was de groente en laat ze uitlekken. Pel het ei, prak het met een vork fijn en klop het met olie, azijn, mosterd, peper en zout tot een romige dressing. Pel de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukken en meng ze met de dressing door de salade. Extra feestelijk met wat geroosterd amandelschaafsel erover gestrooid.

Veldsla-salade met appel en geitenkaas

200 gr veldsla * 1 appel in kleine stukjes gesneden * eventueel 1 wortel, geraspt * 150 gr (geiten) kaas *
Dressing: 3 el wijnazijn * 3 el olie * peper & zout * 1 tl zachte honing of appeldiksap *3 el geroosterde zonnebloem- of pijnboompitten.
Was de veldsla en meng de stukjes appel en eventueel geraspte wortel erdoor. Meng alle ingrediënten van de dressing en meng deze door de salade. Brokkel de kaas over de salade en bestrooi het geheel met geroosterde pitten.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block