User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, februari 20, 2013 - 10:15

In de abonnementen:

Groente:

Witte Kool, Witte Uien, Schorseneren, Knolselderij, Batavia Sla, Venkel.

Pakket 2 half en 4 half:

Schorseneren, Batavia Sla, Venkel

Herkomst:

De Witte Kool, Uien, Schorseneren en Knolselderij zijn van eigen teelt.
De Batavia sla komt uit Frankrijk. De Venkel komt uit Italië

Fruit:

Appels Elstar NL
Peren Conference NL
Sinaasappels Washington Navel Italië

Deze week

Deze week hebben we de laatste schorseneren uit de grond gehaald. Ze zitten nu in het groentepakket!
De grond was erg nat. We waren bang dat de vorst ons zou verrassen en dat we de lange wortels niet meer uit de grond zouden krijgen. Gelukkig waren we op tijd. Ook een deel van de pastinaken en wortelpeterselie zijn uit de grond gehaald. Nu hebben we genoeg op voorraad als de vorst komt en evt. aan gaat houden. Vooruit kijken dus!
Nadat we de groentes uit de grond hebben gehaald moesten ze gewassen worden. Dus de regenkleding aan en spoelen maar. Rob en Trix hebben deze taak op zich genomen en waren onder het werken gezellig aan het keuvelen.
Ik zat op een stoel in de tunnel het loof van de schorseneren af te snijden. De regen tikte zachtjes op het zeil van de tunnelkas. Dat doet mij altijd denken aan kamperen.
Omdat ik op het voorste gedeelte van de stoel zat konden er achter mij nog 2 katten liggen.
Gezellig en lekker warm. De dieren op de boerderij geven altijd weer wat extra’s aan het werk. En ze zorgen ook altijd voor verrassingen (leuke en minder leuke) en vermaak. Zonder de dieren zou het toch een stuk saaier zijn!

Een fijne week gewenst!
Groeten van Stefanie

Een koe voor Malawi

'Onze enige inkomstenbron is de
verkoop van maïs en aardappelen.
Maar dit levert nauwelijks iets op.
Een koe geeft ons dagelijks verse melk en een extra inkomen.
Ik wil zo graag dat straks mijn dochters naar school kunnen.
Als zij een goede toekomst tegemoet
gaan, zijn al mijn dromen uitgekomen' zegt Gladys Chamoto uit het dorpje Gomani in Malawi.

Ieder jaar steunt Zuiver Zuivel met uw hulp een goed doel.
Dit jaar wil Zuiver Zuivel in samenwerking met Heifer een groot aantal boerinnen in Malawi,
zoals Gladys, een koe schenken.
U kunt daarbij helpen door mee te sparen!
Op alle kartonverpakkingen van Zuiver Zuivel staat tot eind april onder de houdbaarheidsdatum een
actiecode. Verzamel 20 actiecodes, per spaarkaart doneert Zuiver Zuivel €2,

Voor meer informatie:
https://www.actie.zuiverzuivel.nl/

RECEPTEN:

Gebakken venkel met prei en aardappel

voor 2 personen

500 g aardappelen
100 g prei
300 g venkel
2 uien
1 dl olijfolie
zout en peper
3 eetlepels broodkruim

Aardappelen schoon boenen, 20 min. in de schil koken, pellen en in plakken (5 mm) snijden. Intussen prei in stukken (4 cm) snijden en die weer in reepjes, wassen en uit laten lekken. Venkelgroen en wortelvoet afsnijden en de venkel in reepjes snijden. Ui in plakken snijden, in ringen verdelen en 10 min. in 1/3 van de olie bakken. De prei en venkel apart in 1/3 van de olie roerbakken. Oven voorverwarmen op 200°C. Schaal invetten en bodem bedekken met prei en venkel, daarop een laag aardappelen en dan uien leggen. Bestrooien met zout en peper en weer een laag prei en venkel, aardappelen en uien erop leggen. Bestrooien met zout, peper, broodkruim en besprenkelen met de rest van de olie. 20 min. in de oven bakken.

Peren in rode wijn

voor 2 personen

2 peren (conférence)
1 schijfje sinaasappel
1 schuifje citroen
375 ml rode wijn
1 à 3 kruidnagels
1 à 2 g zwarte peper
4 g kaneel
40 g suiker

Alle ingrediënten samen in een zo klein mogelijke pan opwarmen (de peren moeten onder staan). De peren 15 min. zachtjes koken. De pan van het vuur nemen en de vruchten in hun kookvocht laten afkoelen. Opdienen met ijs of sorbet.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block