User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, februari 14, 2013 - 12:45

In de abonnementen:

Groente:

Chinese kool, Rode Bieten, Winterpostelein, Witlof, Zuurkool, Koolraap.

De winterpostelein en de koolraap zijn van eigen teelt.
De andere groentes komen uit Nederland.

Pakket 2 half en 4 half:

Witlof, Rode Bieten en Koolraap .

Fruit:

Appels Topaz NL
Kiwi Italië
Sinaasappels Moro Italië

De Witte Raaf

De Witte Raaf neemt de abonnementen en de webwinkel van ons over per 1 april.
Een stukje van Maarten en Angelique: “ Gelukkig willen bijna alle klanten verder bij De Witte Raaf.
Wij zijn nu druk aan het puzzelen op de afhaaladressen en de routes. We willen graag een fijnmazig netwerk maken zodat onze producten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Toch zal een aantal afhaaladressen van ons en van Het Groene Spoor afvallen. Ook zal er wel iets veranderen met de routes. Zodra er meer duidelijkheid is laten we u dat horen.
Naast nieuwe particuliere klanten verwachten we ook een aantal nieuwe Horeca afnemers. Met Het Paradijs in Enschede, De Wilmersberg bij De Lutte en Theehuis en restaurant Dennenoord bij Vasse. Wie volgt?”
Met vriendelijke groeten,
Maarten Berris en Angelique Kooi
De Witte Raaf

Appels en Peren

Afgelopen seizoen viel de oogst van appels en peren erg tegen door de vorst en regen in het voorjaar. De stoofpeertjes zijn bijvoorbeeld al op, voor diverse appelrassen van eigen bodem zullen we weer moeten wachten tot volgend seizoen. Ook voor de conference peer is het einde in zicht. Dus geniet ervan zo lang het kan!

Leuk kaas weetje

Waarom is de kaas van koeien geler dan de kaas van geiten?
De biologische koe en geit eten nagenoeg hetzelfde voedsel. Het verschil is dat de koe kleurstoffen uit het gras vast kan leggen in de melk. De geit kan dat niet. Dat is de simpele reden dat geitenmelk wat witter is dan koemelk. Het spijsverteringsstelsel van een geit werkt anders dan dat van een koe. Een koe zet de groene kleurstof uit gras om in caroteen, een oranje kleurstof die ook in wortels voorkomt. Uiteindelijk komt de caroteen in de melk en dus ook in de kaas terecht. Geiten echter zetten het groen uit het gras om in vitamine A, dat kleurloos is. Eenmaal omgezet in vitamine A kan de kleurstof niet meer in de melk terecht komen. Koemelk is ’s winters wel wat witter. De koeien staan dan binnen en eten meer kuilgras dan vers voer. Van elke 10 liter melk maak je 1 kg kaas. In kaas is melk dus geconcentreerd aanwezig. Daarom kan je het kleurverschil tussen geitenmelk en koemelk in kaas beter zien dan in melk.
Bron: kaasmakerij Bastiaansen.

RECEPTEN:

Rode bietjes met citroen en gember

voor 2 personen
400 g rode bieten
1 stukje verse gember, geraspt
of ½ theel. gemberpoeder
1 ui, gesnipperd
een scheutje olie
½ theel. karwijzaadjes en/of venkelzaadjes
2 eetl. citroensap
ev. een handje rozijnen
zwarte peper en zout

Laat de rozijnen wellen. Kook de rode bieten in ruim een half uur in water gaar en verwijder de schil. Snijd de gekookte bietjes in stukjes of rasp ze op een grove rasp. Bak ui met kruidenzaadjes en gember in olie en voeg er gekookte bietjes, citroensap, rozijnen aan toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Heerlijk met aardappelpuree en (bloed)worst of speklapjes

Chinese kool met pinda´s

voor 2 personen
400 g chinese kool
1 ui
100 g pinda’s, ongedopt
2 eetl. geraspte kokos
scheutje tamari
scheutje appeldiksap of 2 theel. ongeraffineerde suiker
scheutje olijfolie

Pinda’s doppen en naar smaak fijner hakken. Ui pellen, kontje wegsnijden. Ui op kontje neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee, in 4 tot 6 partjes snijden. Olie verwarmen. Ui toevoegen en fruiten op een zacht vuur. Kool wassen en in smalle reepjes snijden. Kool, pinda’s en kokos aan de ui toevoegen. Al roerende even roerbakken. Tamari en diksap toevoegen en geheel met deksel in 5 à 10 min. gaar stoven.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block