User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, februari 7, 2013 - 16:45

7 februari 2013 Nieuws van de boerderij

In de abonnementen:

Groente:
Savoie kool, Winterpeen, Pastinaak, Veldsla en Rode uien van eigen teelt
en Boerenkool van de Witte Raaf.

Pakket 2 half en 4 half:
Pastinaak ,Veldsla en Rode uien .

Fruit:
Appels Jonagold NL
Peren Conference NL
Ananas Costa Rica

Incasso en rekeningen.
Woensdag 6 februari is er geïncasseerd voor 5 WEKEN en zijn er ook rekeningen verstuurd voor 5 WEKEN. Donderdag 31 januari hoorde nog bij januari en wij kunnen geen scheiding aanbrengen tussen 2 dagen, dus moet ook de vrijdag daarbij. Het bedrag kan dus groter zijn dan gemiddeld!
Eind februari geeft weer hetzelfde probleem. Donderdag 28 febr. en vrijdag 1 maart horen dan samen bij de incasso van februari, maar dat is dan wel over 4 weken.

Aspartaam
Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die in veel producten verwerkt wordt. Het is caloriearm en smaakt toch zoet en wordt heel vaak toegevoegd aan de zogenaamde Lightproducten, light dranken en suikervrije kauwgom.
Aspartaam wordt samengesteld uit een drietal chemische stoffen: asparaginezuur, phenylalanine en methanol (of methylalcohol). Zodra methanol in het lichaam is opgenomen wordt het omgezet in mierenzuur en formaline. Mierenzuur wordt gebruikt in toiletreinigers en artikelen die een groot antiseptisch vermogen moeten hebben. Niet echt iets om door je voedsel heen te roeren dus. Formaline is een dodelijk zenuwgif en bovendien kankerverwekkend. Het probleem van formaline uit aspartaam is, dat het lichaam het nauwelijks kan verwerken en het daarom opslaat in organen en vetweefsel. Phenylalanine is een aminozuur dat normaal voorkomt in de hersenen. Het is echter ook een stof die, zodra hij op zichzelf staand wordt toegepast, werkt als een zenuwgif. Een buitensporige hoeveelheid phenylalanine in de hersenen vermindert de hoeveelheid serotonine waardoor emotionele of geestelijke stoornissen alsook agressief gedrag kunnen ontstaan. Het spreekt voor zich dat ook bij zuigelingen en embryo's een hoog gehalte aan phenylalanine in de hersenen vervelende gevolgen kan hebben.
Aspartaam kan zeer ernstige klachten veroorzaken. Naarmate het aspartaam gebruik echter langer duurt, nemen ook de klachten toe. Ook bestaande ziekten als Parkinson en MS kunnen door het gebruik van aspartaam aanzienlijk verergeren. Wanneer men stopt met aspartaam nemen ook de klachten af.
Indien je stopt met het gebruiken van aspartaam kan je lichaam "ontwenningsverschijnselen" gaan vertonen. Hoofdpijn, verkoudheid, huiduitslag, vermoeidheid, depressie, transpireren etc.
Dat zijn uitscheidingreacties en je kunt je lichaam daarbij helpen door o.a.:
véél drinken (minimaal 2-3 liter bronwater per dag)
en wandelen in de buitenlucht.
Zie verder op www.aspartaam.nl Het loont zeker de moeite om daar eens rond te snuffelen!
Stevia is een plant die van oorsprong uit subtropisch en tropisch Zuid- en Centraal-Amerika komt. De plant wordt daar door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt als zoetmiddel voor thee en medicinale drankjes en in kruidenextracten.
Stevia is ongeveer 200-250 keer zoeter dan suiker, geeft geen gezondheidsklachten, geen bloedsuiker stijging of extra calorieën, is niet slecht voor de tanden en is verkrijgbaar via drogisten, reformzaken of via internet in de vorm van vloeistof, poeder of tabletjes. Waarschijnlijk ook wel via de supermarkt.

RECEPTEN:
Herfst- of winterquiche met pastinaak en wortel
2 eetl boter - wat boter om in te vetten - 500 g pastinaak – 500 g winterwortel – 500 g aardappelen - 100 g broodkruim - 100 g fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas - 2 ei - 2 dl demi crème fraîche of soja room - 1/2 dl melk - 2 eetl fijn gesneden peterselie - zout en peper.
Quichevorm of ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm royaal in met boter. Snijd alle groenten en aardappelen in zeer dunne plakjes. Meng het broodkruim met 50 gram kaas. Bestrooi de vorm met de helft van de broodkruimmengsel. Verdeel de helft van de groente en aardappelen over de bodem van de vorm. Strooi 25 gram kaas erover. Bedek dit met de rest van de groente en aardappelen. Strooi de rest van de kaas erover. Klop het ei los met de room, de melk, peterselie, zout en peper. Giet dit langzaam over de groenten. Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar, zodat het mengsel er goed tussen loopt. Strooi de rest van de kaasmengsel erover. Snijd er botervlokjes over.

Bak de Quiche een richel onder het midden van de oven in 45 minuten gaar. Dek de quiche na 30 minuten af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block