User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, december 12, 2012 - 16:15

In de abonnementen:

Groente:

Witte kool, wortelpeterselie, pompoen, palmkool, prei en groenlof.

Pakket 2 half en 4 half:

Witte kool, Pompoen, Prei

Herkomst:

Alle groentes zijn van eigen teelt

Fruit:

Appels Elstar, NL
Avocado Hass, Spanje
Sinaasappels Navel, Italië

GRAAG ALLE KISTEN WEER INLEVEREN.

Nu we kijken hoeveel kisten we volgende week nodig hebben voor een dubbele levering, blijkt dat er wel erg weinig in onze schuur staan. Omdat palmkool meer ruimte in de kist vraagt dan spruiten hebben we de palmkool al vervangen.

DRINGENDE OPROEP:
Wil iedereen onze kisten inleveren op het afhaaladres. BEDANKT.

De bedoeling is dat u de groente op het afhaaladres overpakt in uw eigen kist of tas. We hebben in 2005- 1000 kisten aangeschaft, enkele zijn gesneuveld en nu zijn er nog amper 200 in onze schuur (en ca 200 op de afhaaladressen van de vorige levering).
Staat de rest bij onze (ex)klanten ingeklapt in een hoekje of ergens vol gepakt met andere zaken?

Andere leveringen i.v.m. de Kerstdagen!

Omdat in week 52 twee werkdagen uitvallen is het voor ons haast niet mogelijk om in die week de pakketten en webbestellingen rond te krijgen.
We hebben daarom besloten om in week 51 een dubbel groente- en fruitpakket te leverend, dus voor week 51 EN week 52.
Ook de aardappels, kaas, eieren en extra’s worden in week 51 voor 2 weken geleverd.
Alleen de overige zuivelproducten worden dus voor week 52 NIET geleverd.
De mensen die 1 keer in de 2 weken hun bestellingen ophalen moeten nu hun pakket (1 levering) ook in week 51 ophalen.
In week 52 leveren wij helemaal niet i.v.m. de feestdagen. U kunt dan ook geen webbestelling plaatsen.

Openingstijden van de boerderijwinkel

In week 52 zijn wij op woensdag 26 december (tweede kerstdag) gesloten.
Daarvoor in de plaats zijn wij op
maandag 24 december OPEN
van 09.00 uur t/m 15.00 uur.
De vrijdag en zaterdag zijn we gewoon zoals altijd geopend.

Groentepakketten volgende week:

NB: dit is een planning, door onvoorziene omstandigheden kan daar nog iets in veranderen!

Week 51 :
Witlof, rode uien, groene kool, zuurkool, winterpostelein en champignons.

week 52 ( ook geleverd in week 51):
spruiten, gemengde kiemen, koolraap, rode bieten, pastinaken en prei.

Groenlof

Groenlof is een bladgroente die het midden heeft tussen witlof en andijvie. Je kunt het ook gebruiken zoals witlof of zoals andijvie.
Groenlof heeft spitse, langwerpige kroppen en groeit op elke grond. Het kan een klein beetje vorst verdragen, vandaar zeer geschikt voor najaar teelt.
De meeste kookboeken zijn het bestaan van deze groente vergeten of negeren het doelbewust. Onterecht, want uit een populariteitsmeting blijkt dat groenlof redelijk goed in de smaak valt. Deze groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden.
Verwijder de groene toppen en zo nodig
de buitenbladeren. Hou je van een beetje bitter, laat ze er dan aan. Even stoven en daarna met een kaassausje gratineren of mengen in een aardappelpuree of hamrolletjes mee maken of gewoon puur. . . .

Rauw kan ook (in fijne reepjes)!
Wij zijn dol op een rauwkostschotel van groenlof met wat stukjes fruit (appels, mandarijn, banaan, rozijnen) met een sausje naar keuze en bestrooid met even geroosterde kokos. Eten we soms wel 2x per week. ECHT HET PROBEREN WAARD.

Groenlof kan wel enkele weken bewaard worden in de koelkast, afgedekt om uitdroging te voorkomen.

RECEPTEN:

Gestoofde groenten met paddenstoelen -notenroom
voor 2 personen

200 g witte kool
200 g prei
100 g portobella’s of champignons
3 eetl. (hazel)nootpasta
5 eetl.sojacuisine of 2 eetl. crème fraîche
2 eetl. tamari
2 eetl. (ahorn)siroop
vers gemalen peper
2 x 1 scheutje (olijf)olie

Witte kool in dunne reepjes snijden. Lelijke bladeren van de prei verwijderen. Wortels ongeveer 1 cm onder het voetje weg snijden. Prei in de lengte doorsnijden, goed uitspoelen en in stukjes snijden. Groenten even bakken in de olie. Met een scheutje water in ongeveer 10 à 15 min. gaar stoven. Paddestoelen schoon wrijven met een keukenpapiertje, in reepjes snijden en bakken in olie. Notenpasta, sojacuisine, tamari, siroop en peper toevoegen en door elkaar roeren. Groenten op borden of in een schaal scheppen. Paddestoelen-notenroom erover verdelen.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block