User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, januari 31, 2013 - 16:30

In de abonnementen:

Groente:

Witte kool, Winterpostelein, Spruiten, Groene Pompoen, Knolselderij, Prei

Pakket 2 half en 4 half:

Winterpostelein, Knolselderij, Prei

Herkomst:

Alle groentes zijn van eigen teelt

Fruit

Appels Elstar NL
Sinaasappels Navel Italië
Bananen Dom. Republiek

Gistbrood vs. desembrood

Ik krijg vaak in de winkel de vraag: Wat is nou precies het verschil tussen gistbrood en desem brood?

Het verschil tussen een gistbrood en desembrood zit hem in de bacterie die het deeg laat rijzen. Bij gistbrood is dit ‘gestandaardiseerd’ bakkersgist dat in de fabriek wordt gekweekt. En bij desembrood zijn dit ‘wilde’ bacteriën die van nature in het meel voorkomen. Bakkersgist vertoont altijd en overal hetzelfde kunstje: het eet suiker op en – stoot CO2 en alcohol uit. De wilde bacteriën van het desembrood kennen nóg een kunstje, namelijk melkzuur produceren. Melkzuur maakt het brood wat zuurder, aromatischer en langer houdbaar.
Bovendien zorgen ze ervoor dat desembrood beter is voor de spijsvertering.

Nog een verschil tussen gist- en desembrood. Terwijl bakkersgist elke keer opnieuw wordt toegevoegd aan het deeg, gebruikt de bakker steeds hetzelfde ‘moederdeeg’ voor alle desembroden. Eerst moet je een desemkweek maken van meel en water. Daarna doe je er elke avond een beetje meel en water bij.
’s Ochtends gaat dit door het nieuwe deeg. Voordat je de desembroden bakt, hou je een deel van het deeg achter voor de volgende dag. Na een tijdje zijn de bacteriën zodanig geëvolueerd dat ze optimaal goed brood leveren. En dat proeft je terug.

Verkouden?

De strenge winter is weer voorbij Helaas. De periode erna is vaak vies en vochtig. Ideale omstandigheden om nog een keertje lekker verkouden te worden!

Bewapen je met deze heerlijke verwarmende thee met verse gember en Moro of Tarrocco bloedsinaasappels. Een extra drupje vers citroensap erdoor is natuurlijk altijd goed!

Verwarmende winterthee

1 pakje Earl Grey thee 'Simon Levelt' (of groene thee)
4 Tarrocco of Moro bloedsinaasappels
1/2 tot 1 theelepel geraspte verse Gember

Extra nodig: Blender of foodprocessor

Zet eerst een lekkere pot Earl Grey thee.
Schil ondertussen 3 van de 4 Moro sinaasappels en doe deze in de blender of foodprocessor en doe de geraspte gember erbij. Een halve theelepel voor als je gember al snel als overheersend ervaart of een hele als je van een krachtige smaak houdt. Nu even flink pureren en verdelen over 4 glazen koppen.
Nadat de thee licht is getrokken, deze op de sinaasappel-gember smoothie gieten.
Snijd nu de over gebleven sinaasappel in schijfjes gebruik deze als decoratie op de glazen kop.

Slacht

Er is weer een afspraak gemaakt met de slager.
U kunt nu weer een pakket lekker vers vlees voorbestellen van een koe die op onze boerderij geboren is, eigen gras en hooi heeft mogen eten en lekker vrij heeft kunnen lopen en grazen.

We maken pakketten met:

ca 3 kg gehakt voor € 35,00
ca 3 kg worst / gehakt voor € 35,00
ca 3 kg vlees met worst/gehakt voor € 39,00
ca 3 kg alleen vlees voor € 43,00
Per pakket 8 zakjes van ca 350-400 gram voorzien van soort naam.

Afhalen op dinsdag 5 februari tussen 18:00 en 19:00 uur:

In Rossum, boerderij, Haarstraat 55
of in Delden : Dalkruid 53
of in Hengelo : Twekkelerweg 117
of in Almelo: Jan van Gent 49.
of in Enschede: Lasondersingel 97

Bestellen t/m vrijdag 1 februari!

Graag het mail formulier invullen. Heeft u geen formulier ontvangen?
Stuur dan even een e-mail en u krijgt hem per e-mail toegestuurd.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block