User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, november 29, 2012 - 17:15

In de abonnementen:

Groente:

Boerenkool, Groenlof, Bloemkool, Pompoen, Pastinaak, Rode Bieten.

Pakket 2 half en 4 half:

Boerenkool, Rode Bieten, Groenlof

Herkomst:

De bloemkool komt uit Nederland. Alle andere producten zijn eigen teelt.

Fruit:

Appels Dalinco
Kiwi Italië
Mandarijnen Clementine Italië

Note:

op 1 november is het appelras Dalinco uitgeroepen tot: ‘De lekkerste appel van Nederland’
Geniet ervan!

VLEES

Woensdag is er een van onze koeien naar de slager gegaan.
Er zijn nog enkele vleespakketten te bestellen. We slachten de eerste 2 maanden niet nog een keer, dus als u nog vlees wilt kunt u nog bestellen tot vrijdag 30 november.

Voor KERST heerlijke rollades van ca 1 kg á € 19.50 kg

Nieuwe webwinkel aanmeldingen

Er is een probleem opgetreden bij het aanmelden op onze website. Het gaat om de aanmelding voor onze webwinkel en- of groentepakketten.
Heeft u zich aangemeld maar heeft u nog niets van ons gehoord? Laat dan van u horen en stuur een e-mail met uw gegevens en waarvoor u zich wilt aanmelden naar info@groenespoor.nl

Voedselproductie en het milieu

Het milieu kunnen we omschrijven als de totale samenhang tussen aarde, planten, dieren en mensen. En de huidige verstoring van het natuurlijk evenwicht in het milieu kunnen we niet los zien van gangbare, industriële visie op de natuur. Een benadering die het leven en het ecosysteem centraal stelt, belast het milieu minder. Ze kan zelfs een kwaliteitsverbetering teweeg brengen. Een en ander blijkt uit de feiten over de milieuproblematiek. De gangbare landbouw heeft gezorgd voor een overbelasting van bodem en water met meststoffen, bestrijdingsmiddelen en zware metalen. Zij levert een bijdrage aan de verzuring door de ammoniakuitstoot bij de veehouderij. Verder is zij medeverantwoordelijk voor de afbraak van het biologisch evenwicht van de bodem, voor een hoog verbruik van fossiele brandstoffen bij de winning van kunstmest en bij het stoken van kassen, voor het ontstaan van niet-afbreekbaar afval, en voor het verdwijnen van natuurlijke milieus en van allerlei dieren- en plantensoorten.
De biologische en biologisch dynamische landbouw daarentegen streven heel bewust milieuvriendelijkheid na, en hebben daarbij succes op verschillende terreinen.

Waar komen de eieren vandaan?

De eieren die wij aan onze klanten leveren komen van het biologische pluimveebedrijf De Boderie te Albergen.
Thea de boerin aldaar doet mee aan het programma Melk en Honing van de eo.
Zij doet hier mee aan de boerinnencompetitie.
Thea verrast de andere boerinnen met een bijzondere maaltijd. In plaats van een groot hoofdgerecht mogen de dames gaan genieten van een zogenaamde ‘Twentea’: de Twentse versie van een High Tea.
Leuk om even naar te kijken dus!

19.25 uur Melk en honing,
Nederland 2

RECEPTEN:

Herfst- of winterquiche met pastinaak en wortel

2 eetl boter - wat boter om in te vetten - 500 g pastinaak – 500 g winterwortel – 500 g aardappelen - 100 g broodkruim - 100 g fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas - 2 ei - 2 dl demi crème fraîche of sojaroom - 1/2 dl melk - 2 eetl fijn gesneden peterselie - zout en peper.
Quichevorm of ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm royaal in met boter. Snijd alle groenten en aardappelen in zeer dunne plakjes. Meng het broodkruim met 50 gram kaas.
Bestrooi de vorm met de helft van de broodkruimmengsel. Verdeel de helft van de groente en aardappelen over de bodem van de vorm. Strooi 25 gram kaas erover. Bedek dit met de rest van de groente en aardappelen. Strooi de rest van de kaas erover. Klop het ei los met de room, de melk, peterselie ,zout en peper. Giet dit langzaam over de groenten. Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar, zodat het mengsel er goed tussen loopt. Strooi de rest van de kaasmengsel erover. Snijd er botervlokjes over.
Bak de Quiche een richel onder het midden van de oven in 45 minuten gaar. Dek de quiche na 30 minuten af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin is.

Serveertip: Lekker met een salade van bladgroente zoals witlof of winterpostelein

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block