User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, oktober 25, 2012 - 13:45

In de abonnementen:

Groente:

IJsbergsla, Peen, Winterpostelein, Prei, Pompoen, Chinese kool.

Pakket 2 half en 4 half:

Pompoen, Winterpostelein, Chinese Kool

Herkomst:

Alle groentes zijn van eigen teelt.

Fruit:

Appel Topaz NL
Banaan Dom. Republiek
Kiwi Italië

Op donderdag 1 nov. geen brood!

Op donderdag 1 november is het in Duitsland een vrije dag en komt de bakker niet. We hadden kunnen kiezen voor woensdag leveren, dan moest er maandag al besteld worden. De vorige keer met veranderen van besteltijden ging het ook niet goed, dus hebben we gezegd maar een keer over te slaan.

Brood voor vrijdag 2 nov. op dinsdag bestellen!

Omdat er voor de vrijdag meer brood wordt besteld graag uw attentie en het brood voor vrijdag al op dinsdag 30 oktober voor 15.00 uur bestellen!

Flessen met dop

Als u bij ons de melk, yoghurt en karnemelk in flessen koopt is het fijn als u ze retour brengt met dop.
Op de flessen staat zonder dop maar degene die de melk in de flessen doet komt elke keer doppen tekort. Dus graag alles met dop inleveren.

Een goede dagelijkse voeding.

Vervolg op : vermijdt snelle koolhydraten en suikers
Praktische aanwijzingen:

Vermijdt het gebruik van suiker of suikerhoudende dranken. Light is niet de oplossing, door de zoete smaak blijven we trek houden en uiteindelijk krijgen we dan nog meer binnen. Bovendien zijn die chemische zoetstoffen niet zo goed voor je lichaam. Wen je langzaam aan minder zoet eten en drinken. En als je dan toch iets wilt zoeten dan is appel-of perendiksap, pure appel-, peren- of dadelstroop, rozijnen, gedroogde pruimen of abrikozen een betere optie. Ook deze producten laten de bloedsuikerspiegel stijgen! Of stevia druppels of korrels. Dit komt van een steviaplantje, is natuurlijk en smaakt wel tot 200x zo zoet als suiker. Je hebt er heel weinig van nodig en stevia laat de bloedsuikerspiegel niet stijgen.

Gebruik zo veel mogelijk volkoren producten, dus volkoren brood en pasta’s, volkoren rijst en ook andere granen. Gebruik brood dat gemaakt is van meel van de hele korrel, en liefst ook van diverse granen met noten en zaden. Soms is donker brood niet volkoren maar wordt donker gekleurd.

Eet bij elke maaltijd een flink portie rauwkost. Rauwkost heeft voor de vertering in ons lichaam 30 % van zijn energie nodig.

Kauw elke hap minstens 20x en stop met eten als je voor ongeveer 80% verzadigd bent. Het duurt even voordat je het sein verzadigd krijgt, dus als je stopt bij 80 % dan heb je genoeg gegeten.

Neem van aardappels en granen de helft van wat je gewoon bent te eten en verdubbel het portie groenten. Wees matig met vlees, 1 of 2x per week een schepje peulvruchten ( linzen, bonen, erwten of burgers hiervan) en/of noten en zaden zijn een goede vervanging.

Gebruik zo weinig mogelijk koffie, zwarte thee en alcohol. Drink voldoende water, naast het vocht uit ons eten minstens 1.5 liter per dag. Veel processen in ons lichaam verlopen beter met voldoende water. Geen frisdrank, je doet je afwas toch ook niet in cola.

Eet veel vezels, royaal aanwezig in volkoren producten, noten en zaden, groenten en fruit( liefst met schil!). Vezels zorgen ervoor dat je maag niet zo snel leeg is, nemen in je darmen de afvalstoffen mee en zorgen voor een goede stoelgang. Een handje ongezouten noten is veel beter dan chips.

RECEPTEN:

Winterpostelein met geitenkaas en zoete noten 2 personen

1 zakje winterpostelein
2 eetlepels limoen- of citroensap
1 theel. mosterd
1 eetl. gembersiroop
1 sinaasappel
2 eetl. olijfolie
50 g geitenkaas
50 g hazelnoten
1 eetl. Honing

Winterpostelein wassen en goed uit laten lekken. Limoen- of citroensap, mosterd, gembersiroop en olie mengen tot een romige dressing. Dit gaat goed met een kleine garde. Sinaasappel schillen, klein snijden en mengen met de dressing en winterpostelein. Kaas over de salade verdelen. Noten roosteren in een droge koekenpan en voeg, als de noten beginnen te geuren, de honing toe. Laat de honing om de noten smelten op een laag vuur. Roer een paar maal om en schep de honingnoten over de salade.

Prei met citroen en honing

voor 2 personen
400 g prei
ev. 2 teentjes knoflook, geperst
1 eetl. honing
3 eetl. olie
1 citroen
zout en peper

Was de prei en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm. Verhit de olie, bak ev. de knoflook met honing, voeg de prei toe en roer tot ze met laagje honingkaramel bedekt is. Voeg citroensap, geraspte citroenschil en peper en zout toe aan de prei en laat dit op een matig vuur stoven. Zowel warm als koud lekker met gierst, rijst of bulgur en bijvoorbeeld linzenmoes.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block