User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, oktober 4, 2012 - 13:15

Nieuws van de boerderij

In de abonnementen:

Groente:

Veldsla, Rode ui, Bindsla, Winterpeen, Raapstelen, Witte Kool

Pakket 2 half en 4 half:

Winterpeen, Witte kool, Raapstelen

Herkomst:

Alle groentes zijn van eigen teelt.

Fruit:

Appel Cox NL,
Banaan Dom. Republiek,
Grapefruit Mexico.

De herfst is begonnen

De herfst is officieel begonnen. Het weer is onstuimig, de kachel wordt weer opgestookt en het regenpak moet aan. Bij ons op de boerderij vallen er ontzettend veel paardenkastanjes van de bomen. Het zijn echte sfeermakers in huis. Neem ze dan ook gerust mee!
De bladgewassen worden wat kleiner van stuk en de bessen-tijd ligt weer achter ons. Maar het is nu ook de tijd dat de peen weer wordt geoogst, de pompoenen er weer volop zijn en natuurlijk de appels en peren. En dan is er bij ons weer volop vlees te verkrijgen voor de stoofpotjes. (Zie recept) Kortom de seizoensverandering betekent afscheid nemen van de heerlijkheden van de zomer en de typische herfst smaken verwelkomen!

Nieuwe website:

De webwinkel werkt weer naar behoren op onze nieuwe website. Helemaal nieuw is dat u zich op de homepage kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief en ook apart voor onze slachtbrief.
Ook kunt u zich altijd weer gemakkelijk afmelden. Gewoon door op de link onderin de nieuwsbrief te klikken.
Vleesrecept
Omdat wij afgelopen week weer geslacht hebben is er weer volop vlees van eigen koe te verkrijgen in onze (web)winkel. Mede daarom ook dit herfstige recept voor een stoofpotje met lekker vlees. Met dit weer is zo’n stevige kost natuurlijk heerlijk.

RECEPTEN:

Herfst-stoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo sucade- of riblappen
3 teentjes knoflook (fijn)
3 laurierblaadjes
Zeezout
Zwarte peper
2 t knoflookpoeder
750 ml droge rode wijn
2 kopjes bloem
Olijfolie (paar scheuten)
2 grote uien (in blokjes)
500 g wortels (in brokken)
250 g champignons
2 el peterselie
4 aardappels vastkokend (in partjes)
450 g diepvries doperwten
2 kopjes vleesbouillon
½ kopje zongedroogde tomaten
1 el rozemarijn
Beetje tijm
2 el worchestersaus

Hulpmiddelen

Grote braadpan of pan met dikke bodem of slowcooker.

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes, doe in een schaal met de helft van de wijn en de knoflook en de laurierblaadjes en laat het een nachtje marineren in de koelkast. Als wijn is een lekkere volle fruitige wijn erg lekker. Denk aan een Ponot Noir. Snij alle groente, zorg dat het klaarstaat want dat werkt sneller. Neem nu een grote braadpan met een dikke boden. Haal de blokjes rundvlees uit de marinade (de marinade niet weggooien, laurierblaadjes verwijderen!), doe een flinke scheut olijfolie in de pan, smeer de blokjes vlees in met zout en peper en haal ze door de bloem en bak ze snel om en om bruin. Doe nu de rest van de marinade in de pan met de overgebleven scheut wijn, de uien en de vleesbouillon en laat lekker 2 uur op laag vuur pruttelen. Het vlees kan nu garen en wordt zo botermals. Voeg nu de rest toe, de aardappels, wortels, champignons, tomaten, rozemarijn en tijm en gaar dit een half uur mee. Breng op smaak met worchestersaus en eventueel nog wat zout. Voeg tenslotte de erwten toe want die hebben niet zo lang nodig en laat ze nog eventjes 10 minuten mee pruttelen. Let er op dat de bevroren erwten niet stuk gaan want dat is niet de bedoeling. Een dag later is het nog lekkerder.

Serveertips

Lekker met wat frisse komkommer en eventueel wat extra aardappelpuree.

Nawoord:

De volgende keer is er weer meer nieuwsbrief voor de vegetariërs onder ons!

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block