User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

dinsdag, januari 22, 2013 - 16:45

In de abonnementen:

Groente:

Koolraap, Andijvie, Bleekselderij, Zuurkool, Pastinaak, Uien

Pakket 1:

Groenlof i.p.v. Andijvie

Pakket 2 half en 4 half:

Groenlof, Bleekselderij, Zuurkool

Herkomst:

De bleekselderij komt uit Spanje.
De zuurkool komt uit Nederland.
Alle andere groentes zijn van eigen teelt.

Fruit:

Appels Santana NL
Peren Conference NL
Mandarijn Clemenvilla Spanje

Biovak

Deze woensdag en donderdag is het weer zo ver.
Wij gaan met een hele club naar Zwolle.
Daar wordt in de Markthallen een vakbeurs gehouden voor de biologische sector.
Altijd weer een gezellige middag en avond. Veel exposanten die echt iets te vertellen hebben over hun product.
Zo ben je weer helemaal bij met alle nieuwe uitvinden en ontwikkelingen in de biologische sector.
Ook worden er lezingen gehouden en workshops over vele uiteenlopende onderwerpen. Zo ook voor gangbare boeren die om willen schakelen.

Er zijn verschillende boeren genomineerd voor een innovatieprijs. Zij zorgen voor positieve vernieuwing op hun bedrijf. Met meestal eigen en originele ideeën. Bijvoorbeeld een boer die luzerne en gras-klaver teelt. Puur alleen om als maaimeststof te dienen voor andere percelen.

Jan en Hannie, Rob en ik en nog 5 van onze vrijwilligers zullen kijken hoe de beurs dit jaar is.
En we hopen natuurlijk weer veel bekenden tegen te komen. Want dat is altijd gezellig.
Stefanie

Slacht

Er is weer een afspraak gemaakt met de slager.
U kunt nu weer een pakket lekker vers vlees voorbestellen van een koe die op onze boerderij geboren is, eigen gras en hooi heeft mogen eten en lekker vrij heeft kunnen lopen en grazen.

We maken pakketten met:

ca 3 kg gehakt voor € 35,00
ca 3 kg worst / gehakt voor € 35,00
ca 3 kg vlees met worst/gehakt voor € 39,00
ca 3 kg alleen vlees voor € 43,00
Per pakket 8 zakjes van ca 350-400 gram voorzien van soort naam.

Afhalen op dinsdag 5 februari tussen 18:00 en 19:00 uur:

In Rossum, boerderij, Haarstraat 55
of in Delden : Dalkruid 53
of in Hengelo : Twekkelerweg 117
of in Almelo: Jan van Gent 49.
of in Enschede: Lasondersingel 97

Bestellen t/m vrijdag 1 februari!

Graag het mail formulier invullen. Heeft u geen formulier ontvangen?
Stuur dan even een e-mail en u krijgt hem per e-mail toegestuurd.

RECEPTEN:

Koolraap met een krokant korstje voor 2 personen

1 kleine koolraap
1 ui
ev. 1/2 groene paprika
1 eetl. crème fraîche
tacokruiden
voor de korst: 30 g boter
60 g bloem of gebuild tarwemeel
kruidenzout
15 g geraspte oude kaas
75 g feta
1/2 eetl. Sesamzaad

Breng een bodem water met wat zout aan de kook, doe hierin de geschilde en in stukjes gesneden koolraap en kook ongeveer 20 min. Maak ui en paprika schoon en bak ze zachtjes in wat olie tot de ui lichtgeel is. Klop de crème fraîche met de tacokruiden. Giet de koolraap af en meng deze door de crème fraîche met de ui en paprika. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Voeg aan bloem boter, kruidenzout, geraspte kaas, feta (verkruimeld) en sesamzaad toe. Maak hiervan een kruimelig deeg. Strooi het kruimelige deegmengsel over de gevulde ovenschotel en bak het 25 min. op 200ºC in een voorverwarmde oven. Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block