User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, januari 16, 2013 - 14:30

In de abonnementen:

Groente:

Rode kool, Batavia sla, Rode Bieten, Wortelpeterselie, Spruiten, Oranje Pompoen

Pakket 2 half en 4 half:

Rode kool, Spruiten, Oranje Pompoen

Let op!!:

De spruiten zijn bevroren geplukt. Het kan dus zijn dat er nog een beetje vorst in de kern zit. Laat de spruiten daarom langzaam ontdooien in de koelkast. Dan blijven ze het beste.

Herkomst:

De Rode Bieten komen uit Nederland.
De Batavia sla komt uit Frankrijk.
Alle andere groentes zijn van eigen teelt.

Fruit:

Appels Topaz NL
Kiwi Italië
Navel sinaasappels Washington Italië

Winter

Tja waar kan je het anders over hebben dan over het weer!
Vorige week vrijdag zei Jan dat hij op afgelopen dinsdag zou gaan schaatsen op natuurijs. Maar helaas dat is het niet geworden. Gewoon maar een winterse wandeling maken is een beter idee.

Het werk gaat gewoon door. De vrachtwagen van de groothandel komt wat later dan normaal. Maar dat was geen probleem.
Er moesten spruiten geplukt worden.
De kool moest schoongemaakt. De rode bieten ingepakt etc. Alles zodat u de lekkere winterse groentes van deze week kunt eten!
Dikke kleren aan. Karton onder de voeten en een muziekje erbij. Daarmee probeerden wij het warm te houden.

Hannie warmde ons tussen de middag op met een lekkere warme maaltijd. O.a. een stamppot met wortels, pastinaak, knolselderij, wortelpeterselie , aardappels en kaas was erg lekker. En natuurlijk een beetje room erdoor. Een lekkere salade erbij van winterpostelein met fijn geraspte wortels en geroosterde noten. Smullen dus!

Hopelijk kunt u genieten van het winterse weer! En anders moet u het binnen maar extra knus maken!
Een fijne week gewenst.
Stefanie

RECEPTEN:

Spruitjessaté met gehakt of tofu

voor 2 personen
400 g spruitjes - peper en zout - boter om in te bakken - satéstokjes - blokjes kaas - gehaktballetjes of tofublokjes.

Spruitjes schoonmaken en in 10 min. in ruim water beetgaar koken. Afgieten en heel kort met koud water afspoelen. Steeds 3 spruitjes aan een satéstokje rijgen met ertussenin blokjes kaas, gehaktballetjes of tofublokjes. Stokjes die klaar zijn warm houden in een schaal met deksel erop, op een pan met water op laag vuur. Lekker met aardappelpuree, stoofpeertjes en salade. Leuk eten voor kinderen!

Spruitjes met spek en walnoten voor 2 personen

400 g spruitjes
100 g dobbelsteentjes spek
50 g walnoten
2 teentjes knoflook
½ theel. kaneel
olijfolie

Spek uitbakken in olie. Spruitjes afhalen maar zo veel mogelijk groene blaadjes laten zitten, wassen en in 5 à 10 min. beetgaar koken. Walnoten fijn hakken. Knoflook fijn hakken. Spek uit het vet halen en apart bewaren. Knoflook met kaneel fruiten in het hete vet. Walnoten toevoegen en even mee fruiten. Spruitjes en spek toevoegen aan het notenmengsel. Lekker aardappelpuree of rijst en een wortelsalade.

Gebakken pompoenschotel

voor 2 personen
400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, in ringen gesn.
2 tenen knoflook, fijn gesn.
250 g wortelpeterselie of 1 prei of 1 wortel, in stukjes gesn.
50 g paranoten, grof gehakt
olie om in te bakken
½ theel. korianderzaad, gekneusd of gemalen
een aantal blaadjes rozemarijn
1 theel. groentebouillonpoeder
peper en zout
2 eetl. azijn of citroensap
evt. sojasaus

Bak de gesneden groenten samen met de noten en koriander in olie. Schep het mengsel een paar maal om en voeg rozemarijn, bouillonpoeder, azijn of citroensap en een flinke scheut water toe. Laat de groenten op een laag pitje in ongeveer 10 min. verder gaar worden. Maak op smaak met sojasaus, peper en zout. Serveer met rijst, gierst of bulgur.

Variatie met vlees of champignons:

Vervang in dit recept de paranoten door champignons, gerookte spekblokjes of stukjes salami. Variatie ovenschotel: Blancheer de gesneden groenten een aantal minuten in kokend water. Laat ze uitlekken, schep er de overige ingrediënten door en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet er een scheutje water en/of room bij en laat het geheel in een voorverwarmde oven van 200°C in een half uur gaar worden.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block