User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, januari 9, 2013 - 16:15

In de abonnementen:

Groente:

Boerenkool, Witlof, Uien, Witte kool, Pastinaak, Winterpeen

Pakket 2 half en 4 half:

Boerenkool, Witte Kool, Winterpeen

Herkomst:

De Witlof is van Demeter kwaliteit en komt uit Nederland.
Alle andere groentes zijn van eigen teelt.

Fruit:

Appels Jonagold NL
Peren Conference NL
Mandarijn Clementine Italië

Afscheid

Helaas moeten wij mededelen dat wij (Rob en Stefanie) na 2 jaar, niet blijven werken op boerderij. Wij zien niet genoeg mogelijkheden om het bedrijf over te nemen. Hiervoor zijn verschillende redenen.
Wij blijven hier werken t/m maart.
Per 1 april hebben we een woning in Terwolde. In die buurt zijn wij ook op zoek naar werk.
Mocht u iets voor ons weten dan horen wij het graag.
Wij staan open voor veel soorten werk. Waarbij landbouw en zorg de prioriteit heeft.
Wij hebben de afgelopen 2 jaar met veel plezier gewerkt op Het Groene Spoor.
En we kunnen dan ook terugkijken op 2 leuke en leerzame jaren.

Hartelijke groeten,
Rob en Stefanie

Het Groene Spoor 1980 – 2013

Het is al weer 33 jaar geleden dat we hier zijn gestart met een biologisch dynamische boerderij. Tot 1992 werd de groente aan de groothandel geleverd, daarna werd er alleen nog maar voor de abonnementen geteeld.
Dat is dus ook al 20 jaar abonnementen!
Enkelen onder u hebben al die 20 jaar een groentekist van ons gehad. Bedankt!

Tot 2011 hadden we ook nog melkkoeien, de melk werd op de boerderij tot zuivel en kaas verwerkt.
Dat was vele jaren noeste arbeid, die we overigens met plezier hebben gedaan.
Maar alles houdt een keer op. Rob en Stefanie hebben besloten dat Het Groene Spoor voor hun niet het juiste spoor is.
We hebben besloten om per 1 april met de abonnementen en de webwinkel te stoppen.
De boerderijwinkel willen we nog enige tijd door laten gaan zoals dat nu ook gaat.

Op het land dat straks vrijkomt willen we graan telen voor de bakker, dat is niet zo heel veel arbeid. Het vee wordt langzaam wat minder, vleespakketten en verkoop van eigen vlees in de winkel willen we ook nog enige tijd voortzetten. We hebben nog enkele vrijwilligers die we graag willen houden. Samen met hun denken we alles wel te kunnen klaren en we hopen zo ook nog iets meer tijd over te houden om uit te rusten en te genieten van andere bezigheden.

We hebben de laatste jaren samengewerkt met de Witte Raaf uit Denekamp. Wij teelden bepaalde gewassen voor hun en zij andere gewassen voor ons.
We hebben nu met hun overlegd dat zij onze abonnementen overnemen.
Wij blijven nog wel groentes telen in de tunnels, vroege voorjaarsproducten en tomaten , komkommers, enz. Die nemen zij dan van ons af en wij willen de overige groentes voor de winkel van hun betrekken. Ze hebben ook een webwinkel, maar die is niet zo uitgebreid dan u bij ons gewend bent.
Hoe het een en ander precies wordt geregeld hoort u van Angelique en Maarten van de Witte Raaf. Zij zullen zich zelf in deze brief aan u voorstellen en ook vertellen hoe ze het verder zien.

Samen proberen we om alles bij deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Jan en Hannie

En hoe verder……

Beste klanten van het Groene Spoor,

Allereerst willen we zeggen dat we het zeer waarderen dat we ons via Jan en Hannie aan u kunnen voorstellen.

De Witte Raaf is een biologisch groenteteeltbedrijf dat ligt op het landgoed Singraven in Denekamp. Wij, Maarten en Angelique, telen groente voor klanten met een abonnement of webwinkelbestelling.
Naast onze vaste klanten leveren we ook groente aan (natuur)winkels, horeca in de regio en aan Udea, de biologische groothandel. Ons assortiment bestaat uit groente van eigen teelt maar ook inkoop van biologische groente en fruit om zo elke week een gevarieerd pakket te kunnen bieden. Het is onze passie om diverse, mooie maar ook bijzondere groente te telen. Kwaliteit en smaak staan daarbij voorop.

Graag willen we u, vanaf April, de mogelijkheid geven om net als nu elke week te genieten van heerlijke groente. Via een pakket of eigen keus in onze webwinkel. De samenstelling van onze pakketten verschilt met het Groene Spoor qua gewicht en groottes. U kunt daarom kiezen voor een proefabonnement van 4 weken om te kijken hoe onze samenstelling is en welk pakket het beste bij u past.

Onze pakketindeling is als volgt:

De basispakketten hebben 3-4 groentes, waarvan 1 slasoort, 2 kookgroentes en 1 bijgroente, zoals bijvoorbeeld champignons, kiemen, tomaten of paprika.
Basis 1 1- 2 pers. Gem 300 gram/groente
Basis 2 2-3 pers. Gem. 500 gram /groente
Basis 3 4 pers. Gem. 800 gram/ groente

De standaardpakketten bevatten 5-6 groentes waarvan 1 slasoort, 4 kookgroentes en 1 bijgroente.
Standaard1 1-2 pers gem 300 gr/groente
Standaard 2 2-3 pers gem 500 gr/groente
Standaard 3 4 pers gem 800 gr/groente

Mocht u meer informatie willen of heeft u vragen dan kunt u terecht op onze website: www.dewitteraafgroente.nl .
U kunt ook bellen of een email sturen.
U kunt zich ook op de website aanmelden via het aanvraagformulier.

We hopen u, vanaf April, als klant te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Maarten Berris en Angelique Kooi
0541-553030
info@dewitteraafgroente.nl

Angelique en Maarten

RECEPTEN:

Roergebakken witlof (bijgerecht voor 2 personen)

- 400 g witlof
- 1 eetl citroensap
- zout & peper
- 2 eetl olijfolie
- 1 theelepel suiker
Maak het witlof schoon en in de lengte doorsnijden. Verwijder de bittere kern. Snijd de struiken witlof in de lengte in lange, smalle reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met een hoge rand. Roerbak het witlof op hoog vuur circa 2 minuten, bedruppel met het citroensap en bestrooi met de suiker. Breng dit alles op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Stoofpotje van kikkererwten en boerenkool

- 2 gesneden uien
- wat olijfolie
- 500 g boerenkool
- 400 g tomaten
- 400 g gare kikkererwten (evt uit pot)
- 1 theel gemalen komijn
- 2 eetl gemalen koriander
- peterselie
Fruit de gesneden uien gedurende 2 minuten in wat olijfolie en stoof de in stukjes gescheurde boerenkool 2 min mee. Roer de gesneden tomaten, de kikkererwten, de komijn en de koriander door de groente en stoof alles nog 20 minuten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi er eventueel wat geknipte peterselie over.
Lekker met aardappelpuree of met een gekookt graan, bij voorbeeld bulgur. Dit eerst even koken en mengen met wat gebakken champignons, een gebakken uitje en op het laatst wat citroensap toegevoegd. Of gewoon met wat rijst

Uientaart

Maak een taartbodem van 175 g tarwemeel, 1/4 eetl. gist 1 dl lauwe melk, 50 g boter en 1/2 theel. zout. Laten rijzen en daarna uitrollen tot 3 mm en een bakvorm ermee bekleden.
750 g in dunne plakken gesneden uien in een pan met olie licht bruin fruiten, samen met 2 eetl. gekneusd karwijzaad. 100 g geraspte wortel of knolselderij, 2 eetl. tijm en 1/2 theel zout er door roeren en over het deeg uitspreiden.1/4-1/8 dl melk, 2 eieren en 1 eetl. meel kloppen en er over gieten. Op de onderste richel 30 min. bakken in de oven op 220 C., 10 min. voor het einde 100 g pittige geraspte kaas er over strooien.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block