User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

donderdag, maart 28, 2013 - 17:00

In de abonnementen:

Groente:

Rode uien, Winterpostelein, Witte Kool, Wortelpeterselie, Rode Bieten, Venkel

Pakket 2 half en 4 half:.:

Rode uien, Rode Bieten, Venkel

Herkomst::

De uien, wortelpeterselie en winterpostelein zijn van eigen teelt.
De venkel komt uit Spanje.
De witte kool en de bieten komen uit Nederland.

Fruit: :

Appels Elstar NL
Kiwi Italie
Druiven Red Globe Zuid Afrika

Bloem en vrucht – Voort¬planting en stofwisseling.:

In bloem, vrucht en zaad beleven we weer andere vormprincipes in de plant. De groene kleur van het blad wordt hier tot een veelkleurigheid, maar daarmee wordt het vermogen tot assimilatie opgegeven. Terwijl de groene bladeren spiraalsgewijs om de stengel zijn gerangschikt, zijn de kleurige bloembladen tot allerlei verschillende vormen samengevoegd. Daarbij ontstaat een soort binnenruimte die bij de bloem vrijwel leeg blijft maar die bij de vrucht gevuld wordt met voedende stoffe¬lijkheid. Dit alles ontwikkelt zich, in tegenstelling tot het koele wortelgebied, in de warmte van de zon. Als we nu naar de mens kijken dan valt een functionele overeenkomst van bloem en vrucht op met de voortplantingsorganen in het onder¬lichaam. Maar er is meer: in de menselijke stofwisseling domineren, in tegenstelling tot het hoofd, de warmteprocessen, evenals in bloem en vrucht. De omzetting in de vrucht van zetmeel in suiker en het invoegen van aromatische stoffen herinnert aan de menselijke stofwisselings¬processen. Toch is er een wezenlijk verschil: de mens heeft voor zijn stofwisseling een inwendige orgaanwereld ontwikkelt, die bij de plant als het ware van buiten af wordt gedirigeerd.
Weer kunnen we een conclusie trekken voor onze voedingsleer: bloemen, vruchten en zaden ondersteunen onze stofwisselings-processen

Dit alles zijn schetsmatige aanduidingen die voor de praktijk van de voeding van belang kunnen zijn. Zo is het mogelijk om met behulp hiervan een antwoord te vinden op de vraag:
Wanneer is een maaltijd volwaardig?
Als ze alle delen van de plant bevat!
Dan wordt het hele organisme door de voedingsprocessen bereikt.

De abonnementen en de webwinkel stoppen per 1 april. :

Per 1 april stoppen we met de groentepakketten en de webwinkel.
Met de boerderijwinkel gaan we nog door. Hier kunt u op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur terecht voor biologische groenten en fruit, brood, zuivel en kruidenierswaren.

Deze week is het de laatste keer dat u een abonnement of webwinkelbestelling van ons ontvangt. Met je levenswerk stoppen is helemaal niet leuk, maar wel goed, vinden Jan en Hannie.

Graag willen we enkele dingen van u vragen.
Wilt u zoveel mogelijk ook alle lege kisten en flessen die nog ergens in een hoekje staan of gebruikt worden, inleveren op de afhaaladressen. Onze chauffeurs komen op 4 en 5 april nog een keer langs om de kisten en flessen van de laatste week op te halen. Wilt u zorgen dat alle retourspullen op het afhaaladres terug zijn:
• Donderdagleveringen voor 4 april 12.00 uur
• Vrijdagochtend leveringen voor 5 april 8.00 uur
• Vrijdagmiddagleveringen voor 5 april 12.00 uur.

In onze boerderijwinkel kunt u nog steeds uw boodschappen komen doen op woensdag en vrijdag van 9.00 – 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur
en zaterdags van 9.00 tot 15.00 uur.

AFSCHEID van de klanten :

Graag willen we alle klanten, waar we na 1 april niet meer aan leveren, in de gelegenheid stellen om persoonlijk van Jan & Hannie afscheid te komen nemen. En allen die Rob en Stefanie niet meer zien na 1 april zijn ook uitgenodigd.

Hiervoor bent u op zaterdag 13 april tussen 15.00 en 18.00 uur welkom op de boerderij voor koffie/thee met wat lekkers en een drankje en een hapje.

INCASSO::

Begin april wordt er voor de laatste keer geïncasseerd. U hoeft geen kaart in te sturen voor beëindiging van de machtiging. Als er niet meer geleverd wordt staat er ook niets in het programma om te incasseren. Als alles is geregeld wordt het incassocontract, dat wij bij de postbank hebben, opgezegd en vernietigen we alle machtigingen
(we stoppen ze in de kachel zodat er niemand iets mee kan doen).
Die mensen die zelf betalen krijgen begin april nog een rekening per mail.

Beste klanten van Het Groene Spoor,:

Het is al bijna 1 april en dan zal er veel veranderen. Inmiddels hebben we bijna iedereen gebeld. Voor ieder die we nog niet hebben kunnen bereiken: u kunt zich aanmelden via onze website of bellen/ email sturen. Op dit moment staan de nieuwe routes en afhaaladressen nog niet op onze website maar de nieuwe routes zijn een mengeling van onze afhaalpunten en die van Het Groene Spoor. Deze week zullen de nieuwe routes op de website komen maar tot die tijd kunt u uw gewenste adres aan ons doorgeven.
We hopen dat de overgang voor iedereen goed zal verlopen!

Met vriendelijke groeten
Maarten Berris en Angelique Kooi
namens Tuinderij De Witte Raaf
Tel. 0541-553020
Email: info@dewitteraafgroente.nl.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block