User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, maart 20, 2013 - 16:45

In de abonnementen:

Groente:

Rode kool, Witlof, Winterpostelein, Andijvie, Pastinaak, Prei

Pakket 2 half en 4 half:

Pastinaak, Winterpostelein, Witlof

Herkomst:

De Winterpostelein, Pastinaak en Prei zijn van eigen teelt.
De Rode kool en Witlof komen uit Nederland. De Andijvie komt uit Italië.

Fruit:

Appels Jonagored Nederland
Bloedsinaasappels Sanguinello Italië
Mango Kent Peru

Paasvuur.

Snoeihout verzamelen voor het paasvuur is dit jaar een week eerder en al a.s. zaterdag 23 maart om 14.00 uur.
Aansteken van het paasvuur op 1e paasdag, zondag 31 maart om 20.30 uur.
U bent van harte welkom om te helpen slepen of te komen kijken naar het vuur.

De abonnementen en de webwinkel stoppen per 1 april.

Per 1 april stoppen we met de groentepakketten en de webwinkel.
Met de boerderijwinkel gaan we nog door.
Hier kunt u op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur,
en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur terecht voor biologische groenten en fruit, brood, zuivel en kruidenierswaren.

Deze week is het de één na laatste keer dat u een abonnement of webwinkel-bestelling van ons ontvangt. Met je levenswerk stoppen is helemaal niet leuk, maar wel goed, vinden Jan en Hannie.

Graag willen we enkele dingen van u vragen, nl:

Wilt u zoveel mogelijk ook alle lege kisten en flessen die nog ergens in een hoekje staan of gebruikt worden, inleveren op de afhaaladressen. Onze chauffeurs komen op 4 en 5 april nog een keer langs om de kisten en flessen van de laatste week op te halen. Wilt u zorgen dat alle retourspullen op het afhaaladres terug zijn:
• Donderdagleveringen voor 4 april 12.00 uur
• Vrijdagochtend leveringen voor 5 april 8.00 uur
• Vrijdagmiddagleveringen voor 5 april 12.00 uur.

AFSCHEID van de abonnementhouders en klanten van de webwinkel.

Graag willen we alle klanten waar we na 1 april niet meer aan leveren in de gelegenheid stellen om persoonlijk van ons ( Stefanie & Rob en Jan & Hannie) afscheid te komen nemen.
Hiervoor bent u op zaterdag 13 april tussen 15.00 en 18.00 uur welkom op de boerderij voor koffie/thee met wat lekkers en een drankje en een hapje.

Wortel – zenuwen en zintuigen.

Dergelijke overeenkomsten kunnen we ook vinden als we kijken naar de plantenwortel en het zenuw-zintuigstelsel van de mens. In de wortel bezit de plant de fijnste zintuigen, zij neemt de bodemtoestand waar en groeit als het ware naar de beste structuren toe. Zij zoekt daarbij bepaalde stoffen uit en bouwt overeenkomstig de soort een specifiek mineralenskelet op.
De plant wordt vanuit de wortel doordrongen van zout processen en is daardoor stevig met de aarde verbonden.

Ook de mens leeft door zijn zintuigen in het gebied van het hoofd voortdurend in contact met zijn fysieke omgeving. Toch zien we ook tegenstellingen.
De plantenwortel groeit in de richting van de zwaartekracht, terwijl de mens zich daaruit opheft. Hij draagt het hoofd vrij omhoog. Terwijl de plantenwortel het meest vitale orgaan van een plant is, breken de zintuig- en denkprocessen in het menselijk hoofd het leven af. In het hoofd moet de mens afstand doen van vitaliteit, bij het vormen van gedachten wordt in de hersenen het minerale uit het leven uitgescheiden.
Het hoofd is het meest harde en starre deel van het menselijk lichaam. Deze tegenstellingen wijzen op een wetmatigheid voor de voeding: met plantenwortels voeden we in hoofdzaak de menselijke zenuw-zintuig-organen.
Een schaaltje rauwe worteltjes ondersteunt bij het blokwerk voor een moeilijk proefwerk.

RECEPTEN:

Witlofschotel met appel of peer

voor 2 personen

350 g witlof
scheutje olie
2 appels of 2 peren
een aantal gedroogde abrikozen
evt. een handje hazelnoten, gemalen
peper en zout
kaneel
gemberpoeder

Maak de witlof schoon en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil het fruit, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in kwarten of achtsten. Snijd de gedroogde abrikozen of pruimen door midden. Giet een scheutje olie in een ruime pan. Leg de groente en het fruit om en om tegen elkaar in de pan. Giet een klein beetje water erbij tegen het aanbakken. Strooi er gemberpoeder, kaneel, peper, een mespuntje zout en evt. gemalen geroosterde hazelnoten over en laat het geheel in ongeveer een kwartiertje gaar worden. Serveer er een graansoort bij. Variatie ovenschotel U kunt de groente met het fruit en evt. gemalen noten ook in een ingevette ovenschaal leggen en deze in een voorverwarmde oven in ongeveer een half uur tot drie kwartier gaar laten bakken.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block