User Bar First

This is a debugging block

User Bar Second

This is a debugging block

Branding

This is a debugging block

Menu

This is a debugging block

Header First

This is a debugging block

Header Second

This is a debugging block

Preface First

This is a debugging block

Preface Second

This is a debugging block

Preface Third

This is a debugging block

Inhoud

This is a debugging block

woensdag, maart 13, 2013 - 16:15

In de abonnementen:

Groente:

Paksoi, Waspeen, Zuurkool, Bleekselderij, Uien, Winterpostelein.

Pakket 2 half en 4 half:

Paksoi, Waspeen, Zuurkool.

Herkomst:

De Uien zijn van eigen teelt.
De Waspeen, Zuurkool, Paksoi en Winterpostelein komen uit Nederland.
De Bleekselderij komt uit Spanje.

Fruit:

Appels Topaz, NL
Peren Williams, Argentinië
Avocado Spanje

De laatste levering van Het Groene Spoor is in week 13.

Donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart brengen wij voor het laatst de webbestellingen, groente- en fruitpakketten rond.
Daarna neemt De Witte Raaf uit Denekamp het stokje van ons over.

Blad – Hart en Longen

Als we kijken naar het blad en de stengel van een plant en naar het middengebied van de mens, het hart en de longen, dan kunnen we daar overeen¬komsten tussen beide vinden. Met behulp van het groene blad ademt de plant, in de aderen van het blad stroomt de sapstroom, de bladeren aan de stengel zijn in een ritmische volgorde geplaatst en ook de verschillende vormen van de bladeren brengt een ritmische beweging tot uitdrukking. Het ritmische in de mens zien we in de ademhaling en bloedsomloop, beide gelokaliseerd in het borstgebied. De kleurstoffen van blad en bloed, chlorofyl en hemoglobine vertonen chemisch een sterke overeenkomst. Het inzicht in deze overeenkomsten kan als basis dienen voor een dieet in de praktijk. We kunnen ter ondersteuning van hart en longen plantendelen uit het blad- en stengelgebied kiezen, dus blad salades en koolsoorten. Ook de farmacie kent deze samenhang: voor het belangrijkste hartmiddel digitalis wordt het blad gebruikt.

Slacht

Er is weer een afspraak gemaakt met de slager.
U kunt nu weer een pakket lekker vers vlees
voorbestellen van een koe die op onze boerderij geboren is, eigen gras en hooi heeft mogen eten en lekker vrij heeft kunnen lopen en grazen.

We maken pakketten met:
ca 3 kg gehakt voor € 35,00
ca 3 kg worst / gehakt voor € 35,00
ca 3 kg vlees met worst/gehakt voor € 39,00
ca 3 kg alleen vlees voor € 43,00
Per pakket 8 zakjes van ca 350-400 gram voorzien van soort naam.

Afhalen op dinsdag 26 maart tussen 18:00 en 19:00 uur:
In Rossum, boerderij, Haarstraat 55
of in Delden : Dalkruid 53
of in Hengelo : Twekkelerweg 117
of in Almelo: Jan van Gent 49.
of in Enschede: Lasondersingel 97

Bestellen t/m vrijdag 22 maart!
Graag het mail formulier invullen. Heeft u geen formulier ontvangen?
Stuur dan even een e-mail en u krijgt hem per e-mail toegestuurd.

RECEPTEN:

kool of paksoi met kip en pinda''s

voor 2 personen
400 g kool of paksoi
200 g kipfilet
50 g pinda’s
peper
zout
een scheut ketjap
ev. kokos

Snijd de kip in stukjes en bak ze met peper en zout in boter of olie. Maak de kool of paksoi schoon. Snijd de groente in dunne reepjes en voeg ze al roerende toe aan de kipstukjes. Roerbak de groente en voeg op het laatst de pinda’s en een scheut ketjap toe. Ook lekker met gemalen kokos meegebakken. Serveren met rijst.

Avocadocrème op toast

2 avocado's - 25 gram geraspte oude kaas - 1 teentje knoflook - volkoren toast of stokbrood - 1 hardgekookt ei - 2 eetlepels citroensap - zout en peper - 2 takjes peterselie

Maak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Prak het ei en voeg dit aan de avocado toe. Doe ook de kaas, citroensap, knoflook en snufjes zout en peper erbij. Meng dit allemaal door elkaar. Garneer dit met de peterselie.

Pittige avocadosoep

(voorgerecht voor 4 personen)
2 avocado's – citroensap - ¾ liter groentebouillon - 2 dl zure room - 1 dl witte wijn – kerriepoeder - peper & zout - paar blaadjes basilicum

Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep uit 3 helften het vruchtvlees. Schil de overblijvende helft, snijd deze in plakjes en wrijf ze in met wat citroensap. Houd de schijfjes avocado apart en pureer de rest van het vruchtvlees met de bouillon, zure room, witte wijn en het kerriepoeder. Breng de soep op smaak met nog wat citroensap, de peper en het zout. Garneer met de plakjes avocado en de blaadjes basilicum.

Postscript First

This is a debugging block

Postscript Second

This is a debugging block

Postscript Third

This is a debugging block

Postscript Fourth

This is a debugging block